INDICATORS ON KADıNLARDA YUMURTALıK KISTLERI TEDAVISI YOU SHOULD KNOW

Indicators on kadınlarda yumurtalık kistleri tedavisi You Should Know

Indicators on kadınlarda yumurtalık kistleri tedavisi You Should Know

Blog Article

Merhaba sevgili okuyucular! Bugün sizlere hayatınızı etkileyebilecek, hatta hayatınızı tehdit edebilecek bir konudan bahsetmek istiyorum: dış gebelik. Kadınların yaşayabileceği bu acı dolu durum, ne yazık ki pek çAlright kişi tarafından hala yeterince bilinmemekte.

Gebeliği kanıtlamak için, rahimde bir gebelik kesesinin varlığını tespit etmek amacıyla ultrason muayenesi yapılır.

Her zaman ağrınız artarsa veya normal dışında bir şey hissederseniz doktorunuzu bilgilendirin.

Eğer ay içinde 2 kez adet görüyorsanız ya da anormal vajinal kanama yaşıyorsanız belirtilerinizi değerlendirmek için sağlık profesyoneliyle görüşmeli ve gerekli testleri yaptırmalısınız. Hormonal dengesizlikler veya belirli sağlık sorunları gibi diğer etkenler de menstrüasyon süreçlerinde değişime neden olabilir.

Dış gebelik geçiren bir kadın daha sonra elbette hamile kalabilir. Ancak bu aşamaya geçmeden önce jinekoloğun gözlemi altında olmanız ve sıkı takip edilmeniz dış gebelik riskini ciddi anlamda azaltacaktır.

Tüp bebek tedavi süreci ve tüp bebek tedavisinden sonra dış gebelik hakkında daha detaylı bilgi için buraya tıklayarak internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Ancak gebeliğin ilerleyen aşamalarında hasta şiddetli kasık ağrısı, vajinal kanama, baygınlık ve diğer iç kanama bulgularıyla karşımıza gelebilir. Gebelik testinin pozitif olması ve ultrasonda karın içinde serbest kan saptanması tanı koydurucudur. Dış gebelik tanısını erken koyarak henüz tüp hasar görmeden laparaskopi operasyonu veya metotrexate adlı ilaç ile tedaviye gitme şansımız vardır. Ancak yine de tüp hasar görebilir ve yeni bir gebelikte bu durum yüzde 10-fifteen tekrarlayabilir. Bu sebeple geçirilmiş dış gebelik hikayesi olan hanımların yeniden gebe kaldıklarında zaman geçirmeden jinekologları tarafından değerlendirilmeleri gerekir” açıklamalarında bulundu.

Doktor, rektum ile vajina arasında Douglas boşluğu olarak adlandırılan bölgeyi gözlemler. Dış gebelik durumunda bu bölge şişkinleşir, bu da karın boşluğuna kanama ve ardından bu boşluğa kan akışı olduğunu gösterir.

Döllenmesi gerçekleşen yumurta rahme değil de başka bir yere tutunup yerleşirse buna dış gebelik advertı verilmekte olup, istenmeyen ve gebeliğin ilerlemesi mümkün olmayan bir durumdur. Dış gebeliğin diğer bir advertisementı ektopik gebeliktir.

Embriyo belli bir boyuta geldiğinde ise tüpte yırtılma, patlamaya neden olur ve iç kanama meydana gelir. Yani dış gebelik tıbbi advertisementıyla ektopik gebelik embriyonun rahim dışı herhangi bir yere tutunması ve orada gelişmesi olarak tanımlanabilir.

“Dış gebelik kendiliğinden düşer mi?” sorusunu yanıtlayalım. Bazı durumlarda dış gebeliğin kanama ve yırtılma yapacak Detaylı Bilgi Burada hale gelmeden, kendiliğinden sonlanabiliyor ve bir miktar kanama ile vücuttan ayrılabiliyor.

Dış gebelik pelvik muayene sırasında belirlenen sorunlar sırasında oluşan şüphe ile kan testi ve ultrason sonuçlarında anlaşılır. Bu bağlamda tek başına pelvik muayene dış gebeliği belirlemeye gardenımcı olmaz.

Hastanın hemodinamik dengesini bozabilecek şiddette olan kanama hayati risk taşır.  Gebeliğin ilk 3 ayındaki anne ölümlerinin en sık sebebi dış gebeliktir. 

Bu yüzden dış gebelik sıklıkla normal hamilelikle karıştırılan bir durumdur. Dış gebeliğin en çAlright görülen semptomları aşağıdaki gibidir:

Report this page